GentofteQuilterne

Kageopskrifter

Lis weekend kage:

Ingredienser:

250 g smør

300 g sukker/rørsukker

4 æg

325 g hvedemel

2 tsk bagepulver

2 dl mælk

2 dl kokosmel

reven skal af 1 stor øko appelsin

1 dl appelsinsaft

1 dl nøddekerner

2 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Rør det blødgjorte smør med sukker, til det er let og smidigt. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert. 

Bland mel med bagepulver. Sigt det og kom det i skiftevis med mælken. 

Tilsæt kokosmel, appelsinskal og saft.

Hæld dejen i en lille bradepande el. aluform (30x35 cm), smurt el. beklædt med bagepapir.

Hak nøddekernerne, bland dem med sukker og drys blandingen over.

Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 170 gr. i ca. 50 min. Afkøles i formen.

Kirstens - Amerikanske gulerodskage.


300 g mørk farin
2 dl majsolie
4 æg
1 tsk. Vanilliesukker
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
35 g valnødder
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g mel
300 g gulerødder
Evt. Rosiner

Farin og olie røres sammen

Æggene tilsættes et ad gangen

Alle de øvrige ingredienser undtagen gulerødderne komme i skålen og blandes hurtigt sammen 

Riv gulerødderne og kom i dejen 

Bland det hele sammen og bag kagen ved 180 ˚ i ca. 1 1/2 time

Jeg bagte dobbelt portion og brugte en stor dyb bradepande. Den fik kun 1 time da den ikke var så høj, som hvis jeg havde kommet den lille portion i en form.

Jannes leverpostej

Start med en opbagning af 50g margarine, to spiseskefulde mel og ca 2 dl mælk. Tilsæt

1 tsk salt

1 tsk hvid peber

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt allehånde 

1 tsk løgpulver

2 spsk engelsk sovs

2 spsk sukker (brugte kun 1 1/2 til julefrokosten)

Det hele blandes godt. Tilsæt en rulle hakket lever og spæk (Irma) og rør det hele sammen med et æg.

Mængden passer til to af de rektangulære folieforme på ca 4 x 5 tommer

Bages i vandbad midt i ovnen ved 180 grader i en time

😊

Hvis man bruger en stor form og især hvis det er tyk keramik form skal den have lidt længer

Trilles nøddekage med rabarberskum

Bunden: 
4 bægre pasteuriserede æggehvider
4 dl sukker
150 g TUC-kiks
200 g hasselnødder
2 tsk. bagepulver

Hasselnødderne:  Spred nødderne på en bageplade, og bag dem 10 min ved 175 °C. Tag dem ud, hæld dem over på et viskestykke, og fold viskestykket som en bylt om nødderne. Hold nu om lukningen, mens du kører nødderne i viskestykket rundt i den anden håndflade. Fortsæt i lidt tid, indtil de fleste nødder er nogenlunde afskallede.

Selve bunden:   Pisk æggehvider og sukker luftigt. Knus tuc-kiksene, hak hasselnødderne (du bestemmer selv hvor groft), og bland begge dele med bagepulver. Vend blandingen med sukker/æg. 

Smør kanterne, og dæk bunden med bagepapir i en 24 cm springform. Hæld dejen i formen og bag i ca. 25-30 min ved 175 grader. Lad kagen køle helt af. 

Rabarberskum:
300 g rabarber
160 g rørsukker
1 spsk. kartoffelmel
1 vaniljestang
75 g hvid chokolade
0,5 l piskefløde

Rens rabarber, skær stænglerne i stykker på 1-2 cm, læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Læg en smule af sukkeret (ca. 2 spsk.) på et skærebræt, skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og gnid så vaniljekornene ud i sukkeret med en lille kniv, indtil de er jævnt fordelt. Drys den hjemmelavede vaniljesukker, kartoffelmel og det resterende rørsukker ud over rabarberne, og læg den tømte vaniljestang ved. Bag i ovnen i ca. 20 min ved. 175 grader. 

Afkøl fuldstændigt, fjern vaniljestangen, og rør rabarberne til en ensartet grød.

Smelt den hvide chokolade, og rør den i den kolde rabarbergrød. Pisk fløden til flødeskum, og vend så rabarber/chokolade-grøden i  flødeskummet med en forsigtig hånd. Det er ikke sikkert, at du skal bruge al rabarberen - smag dig frem, og vurder selv, hvor meget flødeskummet kan bære. 

Lige inden servering:
Friske jordbær, skyllet og skåret i mindre stykker
Evt. bagte rabarber
Fordel skummet på den kolde bund, og pynt med friske jordbær og evt. rabarber. Server kagen straks.  

Vi en smule af rabarberen i en lille skål for sig selv i kortere tid end selve grøden. Så bevarer stykkerne deres form og fungerer fint som pynt.  

Der er ikke så meget andet at sige end: glæd dig!


Annettes Citronkage

125 gr. smør

75 gr. sukker

155 gr. hvedemel

Fyld:

4 æg

250 gr. sukker

½ dl. friskpresset citron

Fint revet skal fra ½ citron

30 gr. hvedemel

½ tskf. bagepulver

Flormelis til at strø over

Varm ovnen op til 180 grader. Beklæd en bageform med bagepapir.

Pisk smør og sukker sammen, så det er hvidt og luftigt. Vend melet i og kom dejen i formen – pres dejen på plads, så den er helt jævn og plan.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 min.

Lav fyldet imens:

Pisk æg og sukker med en elpisker i ca. 2 min. Vend citronsaft i samt den revne skal. Sigt mel og bagepulver sammen og pisk det i massen.

Køl den bagte bund af og fordel fyldet ovenpå. Stil den tilbage i ovnen og bag videre i 20-25 min. Tag kagen ud og lad den køle af i formen .

Drys med flormelis før serveringen

Rikkes Mandel-appelsinkage

Kagen er uden smør, men med masser af mandler og en frisk smag af appelsin. God til en kop kaffe, der f.eks er tilsat lidt knust kardemomme, som man gør i Israel.


Ingredienser:


2 usprøjtede appelsiner

250 g mandler

200 g sukker

1 spsk bagepulver

6 æg


Fremgangsmåde:


Vask appelsinerne grundigt, kom dem i en gryde, hæld vand på så det dækker appelsinerne og bring dem i kog.

Kog for svag varme under låg ca. 2 timer, til de er helt møre.

Tænd ovnen på 190°. Halver appelsinerne og fjern kernerne. Skær appelsinerne i grove stykker. Hak mandlerne i en foodprocessor og tag dem op af beholderen. Purer derefter appelsinerne i foodprocessoren. Kom mandlerne tilbage sammen med sukker, bagepulver og æg og bland det hele godt. Kom det i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir eller smurt med smør og drysset med mel.

Bag kagen ca. 1 time midt i ovnen. Lad den køle af før du tager den ud af formen. Server den i små stykker f.eks med lidt appelsinfileter vendt i rørsukker.

Når man koger de hele appelsiner, kan man evt. koge dobbelt portion og fryse halvdelen ned.


Annettes ostestænger

180 gr. mel

120 gr. smør

60 gr. revet ost (gruyere eller emmentaler)

60 gr. Revet parmesan ost

1 æggeblomme

lidt salt

lidt cayennepeber

Melet sigtes med en knivspids salt og en anelse cayennepeber.

Ost røres i.

Smørret, der skal være blødt, hakkes heri og æltes grundigt ind med fingrene.

Den rørte æggeblomme og 1 teske koldt vand kommes i. Æltes grundigt sammen.

Dejen rulles til en kugle, pakkes i alufolie og sættes i køleskab mindste 30 min.

Dejen rulles ud i godt ½ cm tykkelse og skæres ud i stænger på ca. 2 cm brede og 5-7 cm lange.

Lægges på bageplade og køles af i ca. 10 min.

før de bages ved 200º indtil de er gyldne (15-20 min.)

Der bliver 40-60 af denne potion.


Lisbeths Banankage.

· 150 gr. smør/margarine

· 3½ dj sukker – hvis der kommes rosiner i, så halv mængde

· 2 bananer

· 2 æg

· 1½ dl nødder eller rosiner

· 4½ dl hvedemel

· 1 tsk. natron

· 2 tsk. vaniljesukker

· 1½ dl mælk

Rør sukker og smør sammen. Tilsæt ét æg ad gangen – rør godt.

Mos bananerne og tilsæt dem sammen med rosiner/nødder – igen rør godt. Bland de ”tørre” ingredienser og kom dem i dejen, skiftevis med mælk.

Smør en form – ca. 2 l. – og hæld dejen i.

Bag ved 175º C i 40 min.

Glasur: flormelis i citronsaft.


Bentes makronkager

250 g smør smeltes

600 g sukker røres hvidt med 6 æg

Bland smørret i.

Bland derefter 250 g hvedemel. 1 tsk. mandelessens og 200-250g knuste makroner i.

Kom evt. også hakket chokolade og hakkede valnødder i

OG HUSK DER SKAL IKKE BAGEPULVER I.

Kommes i papirforme og bages ved 200 grader i 15-22 minutter. alt efter størrelsen på formene.

Skærekage med courgette